miércoles, 29 de febrero de 2012

Punahilkan kori



Tämä kori syntyi lähes ilmaiseksi kotoa löytyvistä tarvikkeista. Tarkoitus oli tehdä kori huovasta, mutta koska ruskeaa huopaa ei löytynytkään kotoa, tämä mokkajäljitelmä sai kelvata.





TARVIKKEET:
Pahvilaatikon pala
Rispaantumatonta kangasta
Niittaaja
Sakset
Parsinneula ja paksua lankaa
Kuviokangasta liinaa varten
Ompelukone nauhan ja liinan valmistusta varten




1. Leikkaa noin 38 cm x 9 cm pala pahvista. Tee palan toiselle pitkälle sivulle 1,5 cm pitkiä leikkauksia 1-2 cm:n välein. Niittaa suikale lieriöksi, niin että päät menevät 2 cm toistensa päälle. Taita lieriön pienet leikatut kohdat sisäänpäin. 

2. Leikkaa 44 cm x 2 cm kokoinen suikale kantokahvaksi. ( kuvassa on kaksi palaa. Lopulta käytin itse vain yhtä, mutta olisi ollut ehkä parempi laittaa ne molemmat yhteen. Kahvasta tuli hieman lörpsö.)





3. Piirrä pohjapala lieriön avulla. Leikkaa se hieman koriosaa pienemmäksi.




4. Leikkaa kankaasta 1,5 cm leveitä suikaleita ja ompele ne pitkäksi nauhaksi. Itse lisäsin suikaleita koria tehdessä, jotta nauhaa oli helpompi kierrättää. Taita lieriön pienet leikatut kohdat melkein suoriksi. Niittaa nauhan alkupää pahviin. Kierrätä nauhaa aina hieman edellisen kierroksen päälle. Jätä loppupää korin alaosaan.




5. Aseta korin pohja paikoilleen. Pohjan avulla nauhan loppupää jää paikoilleen.




6. Tee kantokahvaan kiinnitysreiät parsinneulalla tai neulepuikolla. 





 7. Kiinnitä nauhan alkupää niittaamalla tai ompelukoneella. Kierrätä nauhaa ja ompele myös loppupää ompelukoneella tai niittaamalla.




8. Pistele kiinnitysreiät auki kankaan läpi. Tee kiinnitysreiät myös koriin. 




9. Ompele paksulla langalla kahvat koriin kiinni. Ompele pieni liina somasta kankaasta ja kiinnitä korin reunoihin muutamin huomaamattomin pistoin.



Kuvat / Fotos: Eveliina Ahonen

No hay comentarios:

Publicar un comentario